Skagenrøre

Jeg elsker skagenrøre og lager det ofte som forrett eller som et del av et tapasbord. Skagenrøre er perfekt i som tilbehør i en salat, på koldtbordet eller på bordet på skalldyrsaften. Som en liten aperitiff i et middagselskap, bruker jeg også skagenrøre og server den i en krustaser, som du får kjøpt på Ikea, blandt annet -> https://www.ikea.com/no/no/p/krustader-minikrustader-60265851/ . Husk bare å vente helt til gjestene kommer, med å legge skagenrøre i krustasene, for de er helt klart best sprø.

I denne oppskriften er harissa stjerna, så ikke dropp den. Lurer du på hva harissa er, har jeg skrevet mer om dette her ->kjottsaus/. Og har du ikke prøvd å lage kjøttsausen enda, så anbefales denne på sterkeste.

Oppskriften:

1 stor boks med håndpillerte reker
1 liten boks krepsehaler
1 stor sjalottløk, finhakket
1 potte dill, finhakket
2 – 3 hele sur agurk, finhakket (valgfritt)
1 ts harissa
6 ss majones (hjemmelaget eller kjøpt)
2 ss rømme
Salt/pepper
Liten skvis av sitron
1/2 ts sukker

Begynn med å helle av laken av rekene og krepsehalene.
Finhakk sjalottløken, dill og suragurk.
Bland sammen majones, rømme, krydder, harissa og de finhakkede grønnsakene.
Ha i skalldyrene.
Rør sammen og nyt.